Hlavní obsah

Za informace k Velíškovu vrahovi 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Šéf zpravodajství TV Nova Martin Ondráček oznámil, že vypisují odměnu 100 000 Kč za informace, které dovedou policii k dopadení vraha střihače Michala Velíška. Velíšek zemřel v noci na středu v nemocnici. Neznámý muž mu v Praze na Karlově náměstí prostřelil břicho.

Článek

Velíšek utrpěl těžká zranění, když se snažil zastat paní, kterou muž ohrožoval střelnou zbraní. Muž, který do něj několikrát vystřelil, se pohyboval v parčíku na Karlově náměstí již kolem šestnácté hodiny. Občas postával v zarostlé centrální části parku a snažil se obtěžovat procházející ženy.

Podle policie je možné, že přijel tramvají číslo 3 ze směru od Václavského náměstí. Je vysoký, hubený a starý asi 25 až 30 let. Měří cca 180 cm, vlasy má světlé. V době vraždy měl mikinu s kapucí a kalhoty maskáčového stylu světlejší barvy. Na jedné ruce měl tmavou rukavici. Nápadné byly jeho masivní černé boty, podobné vojenské obuvi.

"Stalo se to po půl šesté večer na Karlově náměstí. Pan Velíšek byl na procházce s kočárkem a zastal se paní, kterou někdo ohrožoval zbraní. Nakonec to odnesl sám. Jeho zranění je velmi vážné, měl prostřelené břicho v oblasti jater a ledviny, " uvedl v úterý ředitel pražské záchranné služby Zdeněk Schwarz.

Nova: Je to zničující zpráva

Záchranka Velíška převezla na chirurgii do nedaleké Všeobecné fakultní nemocnice, kde se podrobil několikahodinové operaci. Přesto v noci svým zraněním podlehl.

"Skutečnost, že Michal Velíšek podlehl svým zraněním, je pro Novu smutná a naprosto zničující zpráva," řekla Veronika Šmítková, tisková mluvčí televize. Michal Velíšek pracoval na Nově jako střihač obrazu pořadů 1 proti 100, Chcete být milionářem?, Pálí vám to?, Prásk, Rady ptáka Loskutáka, Snídaně s Novou a dalších.

Reklama

Výběr článků

Načítám