Hlavní obsah

Cizinci rafinovaně podváděli v ruletě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravským policistům se podařilo odhalit skupinu Poláků, kteří se údajně v ČR zaměřovali na podvody v hernách s elektronickou ruletou. Vydělali si téměř milión korun, uvedla ve středu policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Článek

"Dva z šestičlenné skupiny pachatelů se podařilo na základě celostátního pátrání zadržet na hraničním přechodu v Sudoměřicích na Hodonínsku. První náznaky podvodného jednání při hře na hracích strojích se objevily v únoru letošního roku v jedné z karvinských heren. Majitel těchto strojů na tuto skutečnost upozornil policisty," uvedla mluvčí.

"Policista, který případ dostal na starost, informace nepodcenil a odhadl, že tato trestná činnost může přesahovat hranice nejen okresu. Informoval proto své kolegy na severomoravské krajské správě. Policisté začali spolupracovat s poškozenou firmou a mozaika se pomalu začala skládat," dodala.

Kriminalisté tak odhalili ojedinělý a rafinovaný druh podvodu. Nejméně dva z Poláků uměli podvést akceptor (čtecí zařízení) hracích strojů a tím získat kredit k další hře. Vyplácené výhry částečně hodili zpět do banku a částečně si je nechali vyplatit.

Muži, který manipuloval s automatem, dělali ostatní zeď, aby odlákali obsluhu od jeho hbitých prstů. Provalilo se celkem 28 případů v různých městech, např. v Českých Budějovicích, Kroměříži, Brně, Chomutově atd. Škoda je zatím vyčíslena na 939 000 Kč. Mužům hrozí tresty v rozmezí 2 až 8 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám