Hlavní obsah

Ve Varech shořel bazar s nábytkem, hasiči nasadili speciální zařízení

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

V noci na pondělí vyhořel v průmyslovém objektu někdejší Primy v Karlových Varech-Rybářích bazar s nábytkem. Při požáru se nikomu nic nestalo, hasiči při zásahu využili speciální zařízení zvané Cobra. Příčina požáru je předmětem vyšetřování, stejně jako výše škody.

V Karlových Varech v noci hořel bazar s nábytkemVideo: HZS Karlovarského kraje

 
Článek

„Krátce po druhé hodině v noci oznámili hosté nedalekého hotelu, že nejspíš hoří v průmyslovém objektu v karlovarské čtvrti Rybáře,“ popsal v pondělí ráno mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

V areálu bývalé Primy v Karlových Varech - Rybářích vyhořel nad ránem bazar s nábytkem.

„První jednotky na místě potvrdily, že hoří uvnitř haly, kde byl uskladněný nábytek. Oheň zasáhl zhruba polovinu haly, na několika místech se vlivem požáru zhroutila střecha plechového objektu,“ pokračoval mluvčí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

V areálu bývalé Primy v Karlových Varech - Rybářích vyhořel nad ránem bazar s nábytkem.

„Po likvidaci požáru uvnitř haly prohoříval oheň stále mezi plechovými stěnami, na likvidaci požáru proto hasiči použili i hasicí zařízení Cobra. Do půl hodiny od příjezdu první jednotky na místo měli hasiči požár pod kontrolou, celková likvidace trvala další dvě hodiny,“ uzavřel Kasal.

Cobrou lze po přimísení abraziv řezat stavební konstrukce. Zařízení je zakončené proudnicí, jejíž patentovaná tryska vpraví do zasaženého prostoru vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a místo ochladí.

Foto: HZS Libereckého kraje

Speciální zařízení Cobra

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám