Hlavní obsah

Na silnici byli rozházení lidé, řekl svědek o tragické nehodě v pražské Hostivaři

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na místě úterní tragické nehody v pražské Hostivaři, při které zemřeli dva lidé, jako jeden z prvních pomáhal dobrovolný hasič Karel Justián. Ten začal resuscitovat jednu z žen, kterou na přechodu srazilo auto. „Na silnici byli rozházení lidé,” řekl Novinkám Justián. Podle něj pomáhali do příjezdu záchranářů i další svědci. Policie nehodu vyšetřuje.

Výpověď svědka tragické nehody v HostivařiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Karel Justián kromě toho, že řídí tramvaj, slouží jako hasič v pražských Dolních Měcholupech, takže má zdravotnickou průpravu. „Věděl jsem, co mám dělat. Vozím svou zdravotnickou výbavu, kterou jsem následně u nehody využil,“ řekl Novinkám.

U nehody se ocitl náhodou. „Přijížděl jsem od benzínky a viděl jsem tam naštosovaný auta, tak jsem je začal objíždět, a na silnici byli rozházený lidi, takže jsem vjel do protisměru a vybral jsem si paní a začal jsem ji resuscitovat,” popsal první okamžiky.

Podle něj se v tu chvíli na místě nehody nacházela řada lidí. „Většinou koukali, ale pár jedinců se našlo, který opravdu pomáhali nebo nabízeli pomoc. Resuscitovali jsme tak dlouho, než přijely první záchranné složky a paní si převzaly do své péče,” dodal Justián.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při nehodě zemřeli dva lidé

Žena i další sražený muž přesto podlehli těžkým zraněním. Dvě ženy pak odvezly sanitky do nemocnice, kde následně skončil také řidič auta i svědek, kteří utrpěli akutní stresovou poruchu.

Auto v Praze srazilo čtyři chodce, dva jsou po smrtiVideo: Novinky

Nemocnice na pražských Vinohradech ještě v úterý propustila jednu ze zraněných do domácího léčení. „Druhá je stále u nás na ortopedické klinice,“ řekla ve středu mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Hana Vránová.

Foto: Novinky

Vážná nehoda v pražské Hostivaři

Během zásahu Justián přišel o ambuvak, který nahrazuje dýchání z úst do úst. Odborové sdružení pražských dopraváků, kterého je muž členem, ve čtvrtek dopoledne informovalo, že mu zaplatí nový.

Nehoda se odehrála v úterý odpoledne ve Švehlově ulici. Podle svědků stála auta v levém pruhu na červené, když v pravém pruhu projel vůz a srazil chodce, kteří procházeli přes přechod.

Reklama

Výběr článků

Načítám