Hlavní obsah

Psa děti z Blanska žíravinou nenapadly, oznamovatelka si vše vymyslela

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Překvapivé rozuzlení má případ, který na konci dubna vyburcoval jindy poklidnou veřejnost v Blansku a okolí. Dívka tam ohlásila kruté napadení psa, kterého jí svěřila kamarádka na hlídání. Pražského krysaříka měla podle výpovědi dvacetileté ženy během venčení napadnout a polít žíravinou trojice asi desetiletých školáků. Jak však ukázalo vyšetřování, žena si vše vymyslela a psa zranila zřejmě nešťastnou náhodou sama.

Foto: Facebook

Zraněný pes

Článek

„Po oznámení jsme prověřovali řadu možností a především se zaměřili na pátrání ve školách nejen v Blansku, ale i v okolí. Už v počátcích vyšetřování se však objevila řada nesrovnalostí a rozporů. Podle původního oznámení incidentu měl být přítomen při venčení i přítel oznamovatelky,” uvedl šéf blanenských policistů Zdeněk Grénar.

„Při dotazech na popis místa činu se však nedokázali oba shodnout, kde se vlastně věc udála, a jejich výpovědi byly zcela odlišné. Nakonec se nám oznamovatelka přiznala, že si celou věc vymyslela a že s ní ani v inkriminovanou dobu přítel nebyl,“ dodal policista.

Mladá žena dále uvedla, že zranění způsobila při hlídání psovi sama, když se na něj nedopatřením v bytě, kde s ním byla, vylil silně koncentrovaný saponát na úklid. Dívka sice psa posléze vykoupala, ovšem s návštěvou veterináře pak otálela ještě asi dvě hodiny. Pes sice pak absolvoval veškeré odborné zákroky, zasažené oko se mu však již zachránit nepodařilo.

 Lidé nabízeli pomoc

„Žena nakonec vypověděla, že se po tragické události bála o tři roky starší kamarádce, které psa hlídala, říct, jak se vše skutečně událo, a tak si historku s dětskými útočníky vymyslela,“ uvedl policista.

Zatím není jasné, jakou bude mít vyšetřování dohru, podle policistů však za klamavé oznámení může ženu čekat správní řízení včetně pokuty.

„Případ vzbudil značný zájem veřejnosti a přišlo nám k němu množství mailů, ve kterých lidé nabízeli i finanční pomoc na uhrazení operace psa, bohužel řada z nich už předem také jednoznačně odsoudila šmahem jednání dětí tyranů – jiní zase nabízeli pomoc v pátrání,“ doplnil k neobvyklému vyšetřování, ve kterém byli blanenští školáci nevinně, policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám