Hlavní obsah

Dahlgren už zná svého soudce, důkazy jsou prý neprůstřelné

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Američan Kevin Dahlgren už ví, kdo povede jeho proces u brněnského krajského soudu, kde mu hrozí až doživotní trest za to, že podle obžaloby zavraždil před třemi lety v Brně-Ivanovicích čtyři lidi. Spis s obžalobou přistál v pátek na stole soudce Michala Zámečníka. Samotný proces by podle informací Práva neměl přinést žádné velké překvapení v podobě nečekaných skutečností.

Kevin Dahlgren loni v létě přicestoval do Prahy, USA ho vydaly do ČRVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Soudce Zámečník nepatří mezi nejostřílenější harcovníky brněnského soudu. Ještě před přidělením případu se proto na soudu spekulovalo, zda by kauzu neměl řešit některý ze zkušenějších soudců. Podle rozvrhu práce ale nakonec spis skončil právě u Zámečníka.

„S ohledem na skutečnost, že soudce je v současné době na školení a neměl prozatím možnost se se spisovým materiálem seznámit, nebudeme k věci poskytovat další informace,“ dodala mluvčí soudu Simona Tesařová.

Soud ovšem podle informací Práva nečeká žádné složité dokazování.

„Nashromážděné důkazy jsou velice přesvědčivé, i když se jedná hlavně o nepřímé důkazy, které ovšem tvoří ucelený řetězec. Otázkou tak zůstává spíš výše trestu,“ řekl Právu zdroj obeznámený s případem.

Začátek do několika týdnů

Za čtyřnásobnou vraždu své sestřenice, jejího manžela a dvou dětí Dahlgrenovi hrozí až doživotní trest.

Hlavní líčení by mohlo být u soudu nařízeno do několika týdnů. Samotný proces by pak neměl trvat příliš dlouho.

„Vzhledem k rozsahu spisu a důkazní situaci by mohlo být rozhodnuto během několika dnů. Protáhnout celý případ by ovšem mohlo tlumočení, Dahlgrenovi totiž bude muset být veškeré jednání přeloženo do angličtiny,“ dodal zdroj.

Reklama

Související témata:

Související články

Dahlgrenovi se do rekonstrukce čtyř vražd nechce

Rekonstrukce na místě činu bývá jedním z klíčových důkazů při vyšetřování. Nejinak je tomu i v případě čtyřnásobné vraždy v Brně, z níž je podezřelý Američan...

Výběr článků

Načítám