Hlavní obsah

Zloděj vykrádal v Praze policejní auto před služebnou v reflexní vestě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S takovou drzostí, s jakou se setkali pražští kriminalisté v úterý, se policisté potýkají málokdy. Dvaadvacetiletý zloděj jim vykrádal auto před služebnou v pravé poledne a ještě s reflexní vestou.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Kuriózní případ se odehrál před budovou ředitelství čtvrtého policejního obvodu v ulici U Plynárny. Mladý muž si vybral auto v civilním provedení a vloupal se do něj po porušení zámku u řidiče.

„Kriminalisté se nestačili divit. Pachatel seděl na místě řidiče, byl oblečený do reflexní vesty, kterou ve vozidle našel, a vozidlo prohledával,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Zloděj byl samozřejmě ihned zadržen a putoval do policejní cely. Policisty rovněž zajímalo, zda je pod vlivem drog nebo alkoholu. „Testy byly ale negativní,“ doplnil Daněk.

Kriminalisté proto chtěli prověřit i jeho duševní stav. Jak ale následně zjistili, loni byl na něj vypracován psychiatrický znalecký posudek kvůli podezření na trestný čin poškození cizí věci, který konstatoval, že muž je zdravý. Proto v tomto případě jeho zdraví posuzovat nebudou.

Proč muž kradl zrovna tímto způsobem a oblékl se do reflexní vesty, tak zůstává záhadou. Recidivista je podezřelý z trestného činu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám