Hlavní obsah

Zběsilá jízda 20letého piráta v bílém mercedesu Prahou: Deset nabouraných aut

Praha

Deset zaparkovaných aut naboural podle policie v noci na úterý opilý a zfetovaný řidič mercedesu, který odmítal zastavit policejní hlídce. Donutila ho k tomu až poslední nehoda, následně ho policisté z auta museli vytáhnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladý pirát v mercedesu naboural 10 autVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka si bílého mercedesu všimla ve Wilsonově ulici, kde ji šofér zaujal rychlou a agresivní jízdou. V Italské ulici ho proto chtěla zkontrolovat, ale muž začal ujíždět. Projel mnoha ulicemi a nezastavila ho ani červená na semaforech. Na kamerovém záznamu, který policie zveřejnila, lze vidět jeho jízdu jednou z ulic, kde křižuje ze strany na stranu a přitom naráží do zaparkovaných aut.

„I přesto pokračoval a jeho agresivní jízdu ukončila až poslední dopravní nehoda v ulici U Vršovického nádraží, kde narazil do tří zaparkovaných aut. Policisté ho navíc zablokovali služebním vozem tak, aby již nemohl dále pokračovat,“ uvedla mluvčí policie Iveta Martínková.

Na útěk se nedal

Řidič se nedal na útěk, jak bývá zvykem, ale odmítal vystoupit z auta. Ven mu proto pomohli policisté vybavení donucovacími prostředky. Následně zjistili, že 20letý řidič je opilý a pod vlivem kokainu. Dechová zkouška ukázala dvě promile alkoholu v dechu.

„Na služebně policisté „pirátovi“ zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě pravomocného odsouzení by mu za tento delikt mohl hrozit až tříletý pobyt za mřížemi,“ shrnula Martínková.

Celkovou škodu za  deset poničených aut policisté ještě nevyčíslili.

Reklama

Výběr článků

Načítám