Hlavní obsah

Muž napadený ve Vršovicích skončil s bodnými ranami v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedenačtyřicetiletý muž byl v sobotu napaden poblíž Kodaňské ulice v pražských Vršovicích, s bodným poraněním skončil v nemocnici. Policie nyní vyhodnocuje kamerové záznamy a čeká, až bude moci poškozeného vyslechnout. Uvedla to mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Podle serveru lidovky.cz je obětí útoku muž islámského vyznání původem z Ruska.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Podle policejní mluvčí je vyšetřování případu v prvopočátcích a žádné závěry nelze dělat. "Případem se zabýváme, prověřujeme všechny souvislosti a budeme čekat, až dle zdravotního stavu budeme moci poškozeného řádně vyslechnout," dodala Zoulová.

Mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová potvrdila, že v sobotu převáželi muže s bodným poraněním do vinohradské nemocnice.

"U zásahu nebyl ani lékař, byla tam jenom posádka rychlé zdravotnické pomoci. Ten muž si sám z domova zavolal naši pomoc s tím, že ho údajně venku někdo měl napadnout," uvedla mluvčí.

Přítelkyně napadeného serveru lidovky.cz řekla, že útoku předcházelo několik výhrůžek v souvislosti s tím, že se oba angažují v pomoci uprchlíkům. Před časem například napadenému někdo nasprejoval na auto symbol hákového kříže.

Útočníci si v sobotu na napadeného údajně počkali, když si šel zaběhat. Podle jeho přítelkyně útočili dva muži, kteří měli tetování a byli holohlaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám