Hlavní obsah

Třicet mužů z Prahy šíří HIV, hygienici podali trestní oznámení

Praha

Pražští hygienici podali trestní oznámení na 30 mužů, kteří věděli, že jsou HIV pozitivní, a přesto dál provozovali nechráněný sex. Informuje o tom úterní Mladá fronta Dnes (MfD). Mužům hrozí až deset let vězení za těžké ublížení na zdraví a šíření nakažlivé nemoci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle šéfa AIDS centra Nemocnice Na Bulovce Ladislava Machaly jde o homosexuální muže původem z Prahy, z nichž někteří mají prestižní povolání. „Při pohlavním styku nepoužívají ochranu," uvedl.

Hygienici podali trestní oznámení na základě poznatku epidemiologů. Policie potvrdila, že se případem zabývá. Vzhledem k trestnímu řádu však nemůže poskytnout žádné informace, uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Kriminalisté v minulém týdnu upozornili na případ osmačtyřicetiletého Zdeňka Pfeifra z Mostu. Ten podle policie vědomě šířil virus HIV minimálně od roku 2013, kdy se o svém onemocnění dozvěděl. Partnery hledal na seznamkách. Kauzu otevřel případ nezletilého chlapce, jehož rodina zjistila, že s Pfeifrem udržoval sexuální styky. U chlapce lékaři diagnostikovali virus HIV. Policie nyní hledá další možné oběti. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám