Hlavní obsah

Žena unesla ze Staroměstského náměstí osmiletou dívku, chtěla ji ochránit před UFO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté pátrají po únoskyni, která před Vánocemi odešla s cizí osmiletou dívkou z centra Prahy, aby ji prý ochránila před mimozemšťany. Dítě zachránil muž, po kterém chtěla podivná žena pomoc. Ta nakonec utekla, policisté ji podezřívají z trestného činu únosu a pátrají po ní.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena (v bílé čepici) si promluvila s pejskařem a uteklaVideo: Policie ČR

 
Článek

Únoskyně odvedla dívku ze Staroměstského náměstí před osmou hodinou večer 23. prosince. Policie neupřesnila, kde se s ní potkala a s kým v centru dívka případně byla.

Žena jí dala na hlavu svou čepici a víc než hodinu a půl s ní chodila ulicemi Prahy, až došly do Letenských sadů. Únoskyně tam dítě schovala do křoví.

Foto: Policie ČR

Identikit únoskyně

„Naštěstí šel v tu chvíli okolo muž, který tam venčil svého psa. Toho únoskyně oslovila a poprosila ho, aby jí pomohl holčičku zachránit. Muž se samozřejmě zajímal o to, před kým, nebo čím má dívenku zachraňovat,“ popsal v neděli mluvčí policie Tomáš Hulan.

„Dostalo se mu odpovědi, že před mimozemšťany a ufony, kterých je plná planeta ,” popsal Hulan. Únoskyně také přišla s radou, jak na ně. Obranou je údajně předstírat kóma.

Po únosu utekla

Muži její vyprávění přišlo podezřelé a raději informoval policii, zůstal ale stále poblíž ženy. Ta mezitím přivedla holčičku a vykládala o dalším nebezpečí pro lidstvo. V jednu chvíli však poodstoupila a zničehonic utekla.

„Muž ji logicky nepronásledoval, neboť měl hlavně starost o osmiletou holčičku, která zůstala s ním. Nechtěl už připustit, aby dívenka byla sama napospas noční metropoli,“ konstatoval Hulan s tím, že kriminalisté případ šetří kvůli podezření z trestného činu únos.

Přestože policisté prověřili mnoho míst, nepodařilo se ženu najít, a tak požádali o pomoc veřejnost. Jestliže by někdo znal totožnost podezřelé nebo místo jejího pobytu, nechť své informace předá lince 158. Zda může být žena psychicky nemocná, policie neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám