Hlavní obsah

Důchodce ztratil v Kolíně rovnováhu, na silnici ho přejela dvě auta

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

Pětasedmdesátiletý muž zemřel v pondělí večer v Kolíně poté, co upadl z chodníku na silnici a přejela ho dvě osobní auta. Muže se pokoušeli oživit záchranáři, cestou do nemocnice ale zemřel.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Ilustrační snímek

Článek

Nehoda se stala na starém mostě v Mostní ulici v Kolíně. Lidé volali na tísňovou linku s tím, že na silnici leží člověk v bezvědomí.

Zdravotníci se pokoušeli muže na místě několik desítek minut oživovat.

„Pacientovi byla poskytnuta intenzivní lékařská péče, po resuscitaci byl připojen na umělou plicní ventilaci a lékař rozhodl o jeho transportu do vinohradské nemocnice. V průběhu transportu ale muž zemřel,“ popsala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Záchranáři původně uvažovali také o vrtulníku letecké záchranky, ten ale nemohl vzlétnout kvůli špatnému počasí.

„Podle dosavadního vyšetřování senior ztratil rovnováhu a upadl na silnici. Tam ho poté přejela dvě osobní auta,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Původně se přitom hovořilo o tom, že muže první z aut srazilo. To ale policisté na místě vyloučili.

Obě auta jela podle vyšetřovatelů nedaleko za sebou. Oba řidiči zůstali na místě nehody a policisté je vyslechli. Zatím není jasné, jestli vůbec mohli střetu zabránit.

Reklama

Výběr článků

Načítám