Hlavní obsah

Silniční pirát nechtěl vystoupit z kradeného chevroletu, pomohla mu policistka s pistolí

Novinky, jap, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě honičky zasněženými ulicemi hlavního města mají za sebou pražští policisté. V pondělí odpoledne jim ujížděl zdrogovaný řidič v kradeném Chevroletu Suburban. Jeho cesta skončila na Žižkově, kde naboural policejní vůz. Z auta se mu příliš nechtělo a musela mu pomoci policistka s pistolí v ruce. Druhý se pokusil ujet už ráno. Obě pronásledování policisté zachytili na kameru.

BEZ KOMENTÁŘE: Silničnímu pirátovi pomohla z auta policistkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Pronásledování chevroletu začalo na Florenci před čtvrtou odpoledne, kde si ho všimla hlídka cizinecké policie.

„Řidič nedbal výzev k zastavení a začal ujíždět. Dojel až do ulice Orebitská, kde nacouval do policejního vozidla. Při této nehodě byla zraněna policistka,“ sdělila Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle výsledku orientačního testu byl muž v době honičky pod vlivem drog. Tomu nasvědčovalo i jeho chování na místě, kdy ani nebyl schopen plynule mluvit. „Vozidlo, kterým muž ujížděl, navíc figuruje v evidenci odcizených vozidel,“ doplnila mluvčí.

Zběsilá honička v PrazeVideo: Novinky

Jak policisté později zjistili, šofér má zákaz řízení, byl pod vlivem marihuany, pervitinu a kokainu. V autě našli asi 20 gramů marihuany a pervitinu. Muž je proto podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Ohrožoval řidiče

O pár hodin dříve zaměstnal pražské policisty další pirát silnic. V Krči chtěla hlídka zastavit Citroën Berlingo, který byl v evidenci kradených aut. Řidič pochopitelně dobrovolně zastavit nechtěl.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování v pražské KrčiVideo: Policie ČR

„Muž ujížděl po Praze 4, v protisměru projel kruhový objezd a nakonec zastavil a dal se na útěk. Po chvíli byl zadržen. Řidič má vysloven zákaz řízení, auto bylo ukradeno na Nový rok,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám