Hlavní obsah

Policisté dopadli agresora, který mířil pistolí na čtyřčlennou rodinu

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Policisté dopadli agresora, který v září ve Zlíně ohrožoval čtyřčlennou rodinu tím, že na ni začal najíždět autem a mířit pistolí. Za nebezpečné vyhrožování mu nyní hrozí až tři roky vězení. Ve čtvrtek o tom informovala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Muž rodině v autě vyhrožoval, protože chtěl vjet do stejného jízdního pruhu a nemohl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na třiašedesátiletého muže, který s autem najížděl na vůz, ve kterém cestovala rodina se dvěma malými dětmi, přišla policie po několikatýdenním pátrání.

„Policisté sdělili podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování muži ze Zlína, který mířil svou legálně drženou zbraní na řidiče jiného vozidla. Jeho zbraň včetně nábojů a průkazu zbraně policisté zajistili až do pravomocného rozhodnutí soudu,” uvedla Kozumplíková.

Agresivní řidič, který měl auto půjčené od své dcery, se ke svému jednání přiznal. Vyšetřovatelům sdělil, že pistole nebyla nabitá a ani nechtěl nikomu ublížit.

„V případě odsouzení by mohl nejen přijít o zbrojní průkaz, ale také strávit až tři roky za mřížemi,” doplnila mluvčí.

K situaci došlo v září u zlínského náměstí Míru. Agresor v chevroletu nejprve začal na rodinu troubit ve chvíli, kdy se chtěl dostat do stejného jízdního pruhu. Poté svůj útok zostřil a začal na rodinu najíždět a nakonec vytáhl zbraň. Svého jednání nechal až v okamžiku, když si všiml, že žena bere do ruky telefon. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám