Hlavní obsah

Chodec zakopl a ležel na ulici, nikdo mu nepomohl

Právo, hon
Nový Jičín

O velké bezohlednosti svědčí případ, na který ve čtvrtek upozornila Městská policie v Novém Jičíně. Na silnici zůstal ležet muž, který nejevil známky života. Tělo postupně objelo asi deset aut a žádný z řidičů nepovažoval za vhodné, aby se přesvědčil, co se stalo. Muži pomohla až náhodně projíždějící hlídka strážníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Chodec zůstal bez pomoci ležet u silniceVideo: MP Nový Jičín, .

 
Článek

Případ se stal v úterý u hasičské zbrojnice na Sokolovské ulici. Muž se chystal vstoupit na přechod pro chodce, ale zřejmě pod vlivem mírné opilosti zakopl a udeřil se do hlavy. Několik desítek sekund tam ležel, žádný řidič mu nepomohl.

Na nohy muže postavili až strážníci. „Zjistili, že je opilý. Nakonec ale odešel po svých,“ řekl ředitel městské policie Jiří Klein.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nemohli vědět, co mu je

Dodal, že nikdo z projíždějících řidičů nemohl vědět, zda je muž opilý, nebo zkolaboval ze zdravotních důvodů.

Městská policie se rozhodla zveřejnit i záznam z nedaleké kamery, aby na lidskou bezohlednost upozornila.

„Podobným způsobem se projevuje třeba hypoglykemický šok, kdy člověku může zapadnout jazyk a jeho život může být ohrožen. To, že muži nikdo nepomohl ani si neověřil, zda se mu nestalo něco vážného, je docela smutné,“ dodal ředitel.

Anketa

Pomohli byste člověku bezvládně ležícímu na zemi?
Ano
87,9 %
Ne
12,1 %
Celkem hlasovalo 2458 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám