Hlavní obsah

Zbrojní komisař ve Zlíně bral podle policie úplatky za složení zkoušek

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Dlouholetého zbrojního komisaře působícího ve Zlíně obvinili zlínští policisté z přijímání úplatků za bezproblémové vydání zbrojních průkazů nejméně dvěma žadatelům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zkušební komisař pro zkoušky odborné způsobilosti žadatelů o vydání zbrojního průkazu vzal dva úplatky ve výši devět a osm tisíc korun od dvou mužů z Kroměřížska. Ti byli obviněni ze spáchání zločinu podplácení s trestní sazbou až šest let. Dvaapadesátiletého komisaře obvinili ze zločinu přijetí úplatku a přečinu zneužití pravomoci úřední osoby,“ informovala Právo mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková. Policie zjišťuje, zda se podobných případů nestalo více.

Obviněný pracuje jako zkušební komisař již patnáct let, nyní má platný průkaz komisaře do března roku 2020.

Úplatky popírají, komisař mlčí

Zkouška se skládá z písemného testu a praktické zkoušky z ovládání a manipulace se střelnou zbraní. Doklad o složení zkoušek je jedním z podkladů při posuzování žádosti o vydání zbrojního průkazu.

Oba obvinění muži popřeli, že by zkušebnímu komisaři úplatek poskytli. Zkušební komisař využil svého práva nevypovídat. Zbraně i zbrojní průkazy zatím obviněným zůstaly, po ukončení správního řízení je však budou muset odevzdat, dokud nerozhodne soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám