Hlavní obsah

Mladík okrádal pacienty v ostravských nemocnicích, maskoval se i kočárkem s dítětem

Právo, plk

Pacienty v ostravských nemocnicích okrádal teprve 19letý mladík. Od července letošního roku do října stačil obrat třináct nemocných, kterým dohromady způsobil škodu vyšší než 36 tisíc korun. Ostravský soud už uvalil na mladého zloděje vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obětí se stali pacienti hospitalizovaní na různých odděleních. Mladík se dopouštěl krádeží na interně, chirurgii, neurochirurgii, urologii a onkologii. Pacientům odcizil různé osobní věci, zpravidla mobilní telefony, peněženky, finance, doklady, platební kartu,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že muž vždy hospitalizovaným lidem tvrdil, že hledá svého příbuzného, pokud se v pokoji nacházel další pacient a poškozený byl mimo pokoj. „V některých případech využil spánku pacienta či doby, kdy přítomný poškozený sledoval televizi. Kartou, kterou odcizil v nemocnici, následně provedl také úhradu zboží v obchodě,“ nastínila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kradl i v pyžamu

Vyšetřovatelé zloděje zadrželi až poté, co proti němu nashromáždili dostatek důkazů. Mladík nejprve zapíral, ale nakonec se ke krádežím přiznal. „Uvedl, že v jednom z případů se na oddělení pohyboval s kočárkem i s dítětem. Notebook, který odcizil, ukryl právě v kočárku. Některé z krádeží měl mladík spáchat v pyžamu, neboť měl být v nemocnici také hospitalizován,“ popsala Holčáková.

Kriminalisté muže obvinili z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladík byl už v minulosti, i přes svůj nízký věk, odsouzen pro krádeže, loupeže i porušování domovní svobody. Podle policejní mluvčí byl naposledy podmínečně propuštěn z výkonu trestu letos v květnu, přičemž zkušební doba mu skončí až v roce 2018. Za krádeže v nemocnicích mu nyní hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám