Hlavní obsah

Daněk zaklíněný v kamiónu se vyprostil, než stačil přijet myslivec

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Dospělého samce daňka evropského srazil na Prostějovsku kamión. Parohy se mu zaklínily pod nárazník nákladního auta, ale podařilo se mu je vyprostit a z místa nehody utéci ve chvíli, kdy na místo mířil přivolaný myslivec. Událost se stala v sobotu, Právo o ní v úterý informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: Policie ČR

Sražený daněk

Článek

Nehoda se stala podle něj krátce před druhou hodinou ranní na rychlostní komunikaci R/46 u Držovic. „Jednadvacetiletému řidiči nákladního automobilu značky DAF při jízdě směrem na Olomouc vběhl náhle do cesty dospělý samec daňka evropského. Řidič již nedokázal srážce zabránit a zvíře porazil,“ řekl Právu Kořínek.

Foto: Policie ČR

Sražený daněk

Daněk srážku přežil, ale zůstal parohy zaklíněn pod přední částí nákladního automobilu. Řidič i policisté čekali na myslivce. „Ještě před příjezdem myslivce se ale daněk vyprostil a z místa odběhl. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo,“ uvedl policejní mluvčí.

Výše hmotné škody způsobené na nákladním automobilu byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám