Hlavní obsah

Policisté v Praze honili muflony. Hrozilo, že zvířata utečou na dálnici

Novinky, jap

Po jednom z pražských sídlišť pobíhalo v sobotu odpoledne stádo muflonů. Několik hodin ho mezi domy a auty naháněly policejní hlídky.

BEZ KOMENTÁŘE: Po pražském sídlišti pobíhali mufloniVideo: Novinky

 
Článek

Před 13. hodinou vyjely hlídky státní i městské policie na sídliště poblíž ulice U Kunratického lesa. Mezi zaparkovanými auty tam totiž pobíhalo početné stádo muflonů, u kterých hrozilo, že by se mohli dostat až na dálnici D1. Stádo podle všeho uteklo z Kunratického lesa.

„Na místo vyjely naše hlídky, které si posléze vyžádaly posily. Na místě jsme spolupracovali s městskou policií,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Muflony naháněli policisté a strážníci více než dvě hodiny. Zvířata byla tvrdohlavá a jakmile se je policisté snažili nahnat doprava, běžela naopak doleva.

Foto: Novinky

Hrozilo, že zvířata utečou na dálnici D1

”Na pomoc nám dorazili také dva myslivci,“ doplnila mluvčí.

Muflony se nakonec podařilo zahnat zpět do Kunratického lesa, a to poblíž nákupního centra OC Chodov. Vše se nakonec obešlo bez jakýchkoliv škod na majetku.

„Obrovský problém by nastal ve chvíli, kdy by se mufloni dostali na Brněnskou ulici, která je vlastně začátkem dálnice D1. Tam bychom se už nejspíš nehodě nevyhnuli,“ řekli na místě zasahující strážníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám