Hlavní obsah

Rapper z Třebíče s nechutnými texty půjde za vraždu na 11,5 roku za mříže

Právo, Miroslav Homola
Brno

Říkal si El Marón a rád nosil nůž, se kterým se oháněl i na pódiu. Loni na Silvestra se ale údajná rekvizita rappera Marka Teplého (32) ze skupiny Masový Wrazi stala v třebíčském baru skutečným smrtícím nástrojem. Ve dvě ráno se Teplý dostal do konfliktu s jiným hostem baru a bodl ho nožem do zad. O čtyři roky starší muž zemřel na následky zranění v nemocnici. Krajský soud v Brně ho za vraždu v pátek poslal na 11,5 roku do vězení.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Muž, který si v rapperském světě říkal El Marón, byl za vraždu soudem v Brně poslán na 11,5 roku za mříže.

Článek

Teplý byl zadržen na místě činu. Ještě hodinu po incidentu měl 2,8 promile alkoholu v krvi a o tom, co udělal, prý vlastně ani nevěděl. Před soudem sliboval, že ukončí své působení v hudební skupině Masový Wrazi, jen aby nemusel být ve vazbě. V té však zůstal a v pátek mu Krajský soud v Brně za čin vyměřil jedenáct a půl roku.

Obhájce Rostislav Kovář řekl, že hlavní roli v tomto případě sehrál alkohol. „Můj klient i poškozený byli oba pod vlivem alkoholu. Šlo o typickou opileckou rvačku, bohužel s nožem u pasu,“ uvedl Kovář.

„V žádném případě neměl v úmyslu vraždit nebo dokonce čin plánovat. Poškozeného neznal a nikdy ho neviděl. Nůž použil, protože v něm takzvaně bouchly saze, když ho poškozený opakovaně napadal,“ dodal obhájce. Za pravdu mu měl dát i kamerový systém z baru, který tragickou roztržku nasnímal.

S nechutným rapem chtěl prý skončit

Marek Teplý se na veřejnosti prezentoval jako drsný rapper, jehož texty jsou plné násilí a vraždění.

„Šokujícími texty, často i s nechutnými podrobnostmi o zabíjení, chtěl zaujmout, předvádět se, ale sám uváděl, že si už ve svém věku a poté, co žije rodinným životem s manželkou a dítětem a splácí hypotéku na byt, připadal v této póze jako šašek. Údajně s tím chtěl skončit,“ uvedla mimo jiné soudní znalkyně z oboru psychologie Marta Skulová.

Podle ní na sebe obžalovaný velmi rád strhával pozornost za každou cenu a byl si toho vědom, stejně jako si byl vědom toho, že po požití alkoholu bývá agresivní. „Je to však osobnost intelektuálně začleněná bez větších problémů,“ dodala psycholožka k obžalovanému s tím, že schopnost nápravy závisí na schopnosti skoncovat s alkoholem, případně i drogami.

Také podle obhájce se Teplý neztotožňuje s texty, které skládal. Jako El Marón se ale přitom prezentoval texty, které označovali za nechutné i otrlí posluchači, a netajil se tím, že se snaží v tomto oboru přetrumfnout svého rivala, který si říká Řezník a jehož brutalita a odpornost textů je rovněž známa. Právě kvůli obsahu textů bylo loni na Teplého podáno trestní oznámení. Rodině zabitého má vrah uhradit dva a čtvrt miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám