Hlavní obsah

Při střetu vlaku s dodávkou na Trutnovsku se zranili tři lidé

Právo,
Mladé Buky

V pátek před sedmou hodinou ráno se u Mladých Buků na Trutnovsku srazil automobil s osobním vlakem, který mířil do Svobody nad Úpou. Tři lidé se zranili.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při nehodě se zranili tři lidé

Článek

„V 6.51 došlo mezi Mladými Buky a Svobodou nad Úpou ke střetu osobního vlaku s automobilem,“ potvrdil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle jeho informací se jedná o železniční přejezd zabezpečený světelnou signalizací bez závor. „Škody ještě vyčísleny nejsou. V tuto chvíli jsou naši inspektoři na místě a začíná vyšetřování,“ dodal Drápal.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ranní nehoda na přejezdu v Mladých Bukách na Trutnovsku

„Dodávka se čtyřčlennou posádkou skončila částečně natlačená pod betonovým nástupištěm a zábradlím. Na místo události ihned vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Mladých Buků a také hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Z auta toho po nehodě moc nezbylo

Při příjezdu královéhradeckých hasičů na místo určení byli tři spolujezdci mimo dodávku, z toho jeden neutrpěl žádné zranění. Řidič zůstal uvězněný v kabině, která byla natlačená na zábradlí. Hasiči museli pomocí speciálního hydraulického nářadí uvolnit zábradlí a vyprostit řidiče ze zdemolovaného auta. On a další dva spolujezdci byli následně převezeni na ošetření do nemocnice. „Ve vlaku cestovalo zhruba 30 lidí, kteří vyvázli bez zranění,“ dodala Žahourková.

Reklama

Výběr článků

Načítám