Hlavní obsah

Matka po třech letech abstinence hlídala syna, naměřili jí skoro pět promile

Zlín

S téměř pěti promile alkoholu hlídala v úterý svého syna 34letá žena ve Zlíně, když jí ho po třech letech svěřil otec. Problémy s alkoholem měla již v minulosti, a proto dostal syna do péče otec a matka měla abstinovat. Policisté ji nakonec odvezli do nemocnice.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté se o ženě dozvěděli od kolemjdoucího, kterému se na náměstí Míru zdálo divné její chování. Když hlídka dorazila na místo, seděl chlapec s matkou na lavičce. Policistům řekl, že chodí do první třídy a vedle sedí jeho matka.

„Zjevně opilá žena tvrdila, že nepila žádný alkohol. Protože nebyla schopná vstát a postarat se o dítě, policisté odvezli oba na oddělení. Na několikátý pokus se ženě podařilo dýchnout do přístroje, který ukázal neuvěřitelnou hodnotu, 4,67 promile alkoholu,“ informovala mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Přivolaný otec dítěte se podle policie doslova vyděsil při pohledu na svou bývalou manželku. Podle jeho slov jí ho předával před hodinou a půl a byla střízlivá. Dítě má soudem svěřené.

„Záchranáři odvezli s ohledem na naměřené množství alkoholu ženu do zlínské nemocnice. Policisté ji prověřují pro přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi,“ konstatovala mluvčí.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám