Hlavní obsah

Zloděj zaútočil ukradenou vzduchovkou

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po agresivním zloději pátrají od čtvrtka večer policisté z Týna nad Vltavou. Ukradl vzduchovou pušku, se kterou postřelil mladíka, který ho při krádeži přistihl.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Policejní octavia

Článek

„Neznámý pachatel přelezl kolem jedenácté večer plot jednoho z domů v Chrášťanech, dostal se do dvora a poté vnikl do garáže, kde ukradl vzduchovou pušku. Před garáží jej ale překvapil šestnáctiletý mladík, který v domě bydlí. Nezaváhal a z druhé vzduchovky vystřelil před zlodějem na výstrahu do vzduchu. Zlodějova reakce byla okamžitá a brutální, mladíkovi prostřelil stehno,“ popsal Právu útok na obyvatele domu krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Dodal, že útočník následně ukradenou zbraň zahodil a dal se na útěk. Zraněný mladý muž byl převezen k ošetření do nemocnice.

„Policie žádá každého, kdo by měl k závažnému incidentu nějaké informace, zejména k pohybu či totožnosti útočníka, aby kontaktoval policisty na linku158. Pachatel je podezřelý z krádeže, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám