Hlavní obsah

Policistka byla potrestána za to, že se lidé koupali s mrtvým mužem

Zlín

Kvůli mrtvole muže, se kterým se koupali v červnu návštěvníci koupaliště v Otrokovicích, potrestal vedoucí policistku, jež byla na místě jako první. Nevymezila totiž dostatečný prostor od mrtvoly a lidé se koupali v její bezprostřední blízkosti. Druhý policista, se kterým bylo zahájeno kázeňské řízení, vyvázl bez trestu. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Prima FTV

Reportáž o mrtvole na otrokovickém koupališti

Článek

„Policistka, která byla jako vedoucí hlídky na místě jako první, porušila služební povinnost a byla potrestána v rámci zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Její pochybení spočívá v tom, že nevymezila dostatečný prostor kolem těla mrtvého muže, aby zabránila vstupu dalších osob,“ uvedla mluvčí.

Jaký trest policistka dostala, ale neřekla. Většinou jsou policisté potrestáni snížením platu, odnětím hodností či medailí nebo důtkou a pokutou. S vedoucím výjezdu služby kriminální policie a vyšetřování bylo kázeňské řízení podle ní zastaveno.

Na případ, který se odehrál 13. června, upozornila televize Prima. Zveřejnila rovněž záběry, na kterých je mrtvola s rukou trčící z vody. Několik metrů od ní se koupali dospělí a děti. Někteří koupající se domnívali, že jde o figurínu. Muž zemřel utonutím a cizí zavinění na jeho smrti policie nezjistila. [celá zpráva]

Policisté hlídali mrtvolu ve vodě mezi plavci, jejich postup šetří kontrolaVideo: Prima FTV

Utonulým je jednatřicetiletý Slovák, kterého bylo možné vídat mezi zlínskými bezdomovci. Jejich parta se šla na Štěrkoviště vykoupat a Slovák se jim ztratil. Jeho kamarádi pak posbírali jeho věci a odešli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám