Hlavní obsah

Lupič gentleman má na svědomí více než sto vloupaček

Policisté rozšířili trestní stíhání „lupiče gentlemana“, kterého už v dubnu obvinili z vloupání do padesáti domů většinou v Pardubickém kraji. Nyní objasnili dalších 61 vloupaček, šestačtyřicetiletý muž tak čelí obvinění z vloupání do více než stovky domů a způsobení více než dvoumiliónové škody. Muži hrozí až osmileté vězení.

Foto: Policie ČR

Zloději stačilo i takové okno

Článek

Muž se ke všem činům přiznal, kradl prý z finančních důvodů. Do objektů se vloupával zejména přes otevřené ventilačky nebo garážová vrata, do kterých vyřízl otvor v místě vnitřního jistícího mechanismu.

Foto: Policie ČR

Dovnitř se dokázal dostat i dveřmi

K vloupáním docházelo v krajích Pardubickém, Královéhradeckém, Jihočeském, Jihomoravském a na Vysočině.

Muž se do domů vloupával vždy v noci, když majitelé domů spali. Využíval otevřených ventilaček jak v obytných místnostech, tak okének u WC, koupelen, garáží, spíží nebo sklepů.

Pozdravil a utekl

Zloděj měl při svých nočních výpravách na sobě i speciálně upravený oděv, ve kterém měl všechny nástroje po ruce a ve kterém pohodlně odnášel svůj cenný lup. Na zloděje byl až chorobně slušný. Dokonce se zouval, aby v domech, kde způsobil mnohatisícové škody, nenašlapal.

„Vůbec se neobával toho, že bude majiteli přistižen, naopak v několika případech je sám probudil, slušně je pozdravil a pak teprve utekl,“ uvedl po dubnovém zatčení vyšetřovatel případu.

Reklama

Výběr článků

Načítám