Hlavní obsah

Ve vodní nádrži Balaton na Vsetínsku utonul jedenadvacetiletý mladík

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenadvacetiletý muž ze severní Moravy utonul v sobotu ve vodní nádrži Balaton u Nového Hrozenkova na Vsetínsku. Pod hladinou zmizel podle svědků dopoledne, objevit se ho podařilo policejním potápěčům až po několika hodinách.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po mladíkovi pátrali i hasiči se čluny.

Článek

Mladík se koupal v nádrži s kamarády. Hasiči a policisté přijali žádost o pomoc při pátrání po něm krátce před půl jedenáctou. „Svědci viděli, že plaval a najednou zmizel pod hladinou,“ řekl Právu policejní mluvčí Petr Jaroš.

„Na místo vyjely všechny základní složky integrovaného záchranného systému. Jednotky profesionálních hasičů ze Vsetína a Zlína na místo dorazily se dvěma čluny a dobrovolné jednotky z Nového Hrozenkova a Karolinky s jedním člunem,“ sdělil Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči podle něj prohledávali nádrž z hladiny pomocí speciálních prostředků, včetně sonaru. Tělo mladého muže se jim však nepodařilo najít. Na místo proto dorazili i policejní potápěči, kterým se utonulého podařilo najít krátce před třetí hodinou odpoledne, a vytáhli jej na břeh.

Okolnosti tragické události vyšetřují policisté. „K objasnění příčiny smrti byla nařízena soudní pitva,“ konstatoval Jaroš. Ta by podle něj měla určit mj. to, zda mladíka například nepostihla zdravotní indispozice či zda nebyl pod vlivem alkoholu, jak nasvědčují svědecké výpovědi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám