Hlavní obsah

Zničehonic strčil muže do kolejiště pražského metra, pak v klidu odešel

Praha

Těžko pochopitelný čin vyšetřují od začátku června pražští policisté. Neznámý násilník zničehonic na perónu metra v Kobylisích strčil do cestujícího tak silně, že upadl do kolejiště. Pomohli mu ostatní lidé, útočník v klidu odešel a policisté po něm pátrají. V neděli požádali veřejnost o pomoc.

BEZ KOMENTÁŘE: Násilník strčil muže do kolejištěVideo: Policie ČR

 
Článek

Oba muži se potkali ve stanici metra 6. června kolem jedenácté večer.

Ze zveřejněných kamerových záznamů vyplývá, že se setkali už na eskalátorech. Útočník se na ně posadil, poškozený prošel ohleduplně kolem něj. Oba muži pak pokračovali na nástupiště směrem do centra.

„Poškozený následně odešel na místo, které bylo podle něj nejvhodnější k nástupu do soupravy. Agresor jeho cestu ale doslova kopíroval. A to i přes to, že byl peron v tu chvíli úplně prázdný. O to je divnější, že muž v pruhovaném triku do poškozeného poměrně nevybíravě narazí,“ uvedl Hulan.

Foto: Policie ČR

Útočník po napadení v klidu odešel

Poškozený se podle něj na násilníka otočil a zeptal se ho, o co mu jde. Útočník ho však bez jediného slova prudce strčil přímo do kolejiště metra. Poněvadž stál poškozený zády, tvrdě narazil na zem a kolej.

Lidé ho vytáhli

V tu chvíli bylo naštěstí na nástupišti několik ochotných lidí, kteří okamžitě 57letému muži pomohli ještě před příjezdem metra a přivolali záchranku. Násilník po útoku v klidu odešel.

„Muž pádem utrpěl zranění, která si vyžádala několikatýdenní pracovní neschopnost. Z toho důvodu je celá událost momentálně kvalifikována jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Nicméně, zranění jako taková nyní posuzuje znalec v oboru, jehož názor může být důvodem, že případ bude prošetřován pro mnohem zásadnější delikt, tedy těžké ublížení na zdraví,“ konstatoval Hulan s tím, že informace o totožnosti podezřelého přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám