Hlavní obsah

Na Lipně se potopila plně naložená nákladní Tatra

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přehradě Lipno nedaleko Frymburku se v úterý potopila plně naložená nákladní Tatra 815. Nepodařilo se jí totiž najet na přívoz. Tatrovka skončila celá potopená přibližně 20 metrů od břehu. Řidič se stihl zachránit.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Tatra skončila celá pod vodou.

Článek

Tatrovka se potopila v úterý kolem poledne. Zasahující hasiči ihned po příjezdu na místo zachránili řidiče, který na ně čekal na střeše nákladního vozidla.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Tatra skončila celá pod vodou

Hasiči se posléze začali věnovat i záchraně vozu, v první řadě zjistili, že je plně naložen pískem a nevytékají z něj žádné provozní kapaliny. Velitel hasičů si přesto na místo přivolal automobilový jeřáb a potápěče.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Tatru zachránili hasiči

„Průzkum potápěčů ve vodě ukázal, že auto je pod vodou na cestě, kde nic nepřekáží jeho vytáhnutí. Tatra však byla bez vzduchu. Proto ji hasiči „nafoukli“ vzduchem z tlakových lahví,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Záchrana trvala přibližně hodinu

Poté již auto uvázali a vytáhli ho zpět na břeh. Po vytažení se sice na hladině objevila malá olejová skvrna, ale hasiči ji okamžitě zlikvidovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám