Hlavní obsah

U Frýdlantu nad Ostravicí se střetl náklaďák s osobním vlakem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Střet nákladního auta s osobním vlakem na nechráněném železničním přejezdu zastavil v pátek odpoledne dopravu na trati mezi Pržnem a Frýdlantem nad Ostravicí. Při nehodě se zranil řidič nákladního auta.

Foto: Drážní inspekce

Trať byla po nehodě uzavřena

Článek

K nehodě došlo v 17.15. „Osobní vlak jel z Ostravy do Valašského Meziříčí, nehoda se stala na železničním přejezdu zabezpečeném výstražnými kříži, které jsou doplněny dopravními značkami STOP,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Zraněn je řidič automobilu. Do péče si ho převzali záchranáři, na místě zasahuje také vrtulník letecké záchranné služby,“ popsal mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Lidé z vlaku vyvázli z kolize bez zranění.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl řidič havarované tatry v okamžiku příjezdu záchranářů mimo havarované auto. „Prvotní lékařské vyšetření ukázalo závažné poranění v oblasti hlavy a hrudníku, jeho dýchání selhávalo. Pacienta bylo nutno uvést do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci,“ sdělil Humpl a dodal, že řidič byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Drážní inspekce

Při nehodě došlo ke zranění řidiče

Doprava na železnici byla omezena, cestující byli přepravováni náhradní autobusovou dopravou. Trať byla zprůjezdněna v 21.00. Příčiny nehody  vyšetřují policisté i Drážní inspekce.

To, zda řidič nákladního auta požil před jízdou alkohol, policisté zatím nevědí. „Škoda je předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun, z toho na vlaku je odhadnutá škoda půl miliónu,“ uvedl Drápal.

Reklama

Výběr článků

Načítám