Hlavní obsah

Krčský les v Praze prohledávaly desítky policistů se samopaly

Novinky, Pavel Jaňurek

Policejní hlídka projíždějící pražskou Lhotkou uslyšela v pátek večer střelbu vycházející z Krčského lesa. Ten následně uzavřely a prohledaly desítky policistů se samopaly.

BEZ KOMENTÁŘE: Krčský les v Praze obsadili policisté se samopalyVideo: Novinky

 
Článek

Policisté projížděli ulicí Nad lesním divadlem. „V rámci běžné hlídkové činnosti policisté uslyšeli zvuky připomínající střelbu a vycházející z Krčského lesa. Jejich domněnku potvrdil také svědek, který se tou dobou v lese nacházel,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

K místu proto zamířilo několik policejních hlídek vybavených samopaly, policejní psovodi, ale také policisté s ručními termovizemi. Velitel akce nechtěl situaci podcenit a na místo nechal povolat také speciální pořádkovou jednotku.

Desítky policistů se samopaly a v neprůstřelných vestách prohledaly každý kout Krčského lesa. V každé rojnici byl navíc policista s termovizí a také psovod se služebním psem.

Mohlo jít o zábavnou pyrotechniku 

„Při pátrací akci se nepodařilo nalézt žádnou podezřelou osobu, ani případného poškozeného. Akce tak byla ukončena s negativním výsledkem,“ doplnila mluvčí.

Jeden z místních bezdomovců vyslovil podezření, že se mohlo jednat o odpalování zábavné pyrotechniky. Žádné petardy se v lese ale nenašly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám