Hlavní obsah

Žalobce zrušil stíhání matky novorozence, kterému pes skousl hlavičku

Právo, pab
Plzeň

Zranění malé dcery bude jediným trestem pro 37letou ženu z Klatovska, kterou minulý měsíc policie obvinila z těžké újmy na zdraví. V únoru totiž nechala tehdy ani ne třítýdenní miminko bez dozoru a pes mu v postýlce skousl hlavičku zřejmě ve snaze odnést si ho jako štěně do svého pelechu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Státní zástupce trestní stíhání matky dítěte minulý týden zrušil a případ odložil. Žena tak k soudu nepůjde. Podle žalobce šlo z její strany o nevědomou nedbalost. Zřejmě netušila, že by bezproblémový pes, zvyklý na děti, mohl během tak krátkého okamžiku považovat novorozence za své mládě a pokusit se ho odnést z postýlky.

Fena československého vlčáka dítě vážně zranila, lékaři u něj zjistili nitrolební krvácení a život mu zachránila okamžitá operace. Na to, zda bude mít děvčátko trvalé následky v důsledku možného poškození mozku, je podle odborníků zatím příliš brzy. Matka chodí s dcerou na rehabilitace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle vyjádření veterinářů nešlo o agresivního psa ale o pudové jednání. „Fena byla krátce po odebrání štěňat, mohla se tak snažit přivlastnit si mládě jiného druhu,“ napsali do odborného posudku.

Rodina má chovatelskou stanici

Sama žena přiznala, že udělala chybu. Jen na malou chvilku vyšla ven z domu zavolat na souseda. Když se neozval, vrátila se zpátky a z obývacího pokoje uslyšela pláč. Pak uviděla, jak fena vyskočila z postýlky od dcery, které z hlavičky tekla krev. Vzala ji do náruče a zavolala záchrannou službu. Své nepozornosti velmi lituje, je to pro ni velké ponaučení.

Rodina má chovatelskou stanici československých vlčáků. „Žádný z našich psů nebyl dříve vůči lidem nebo dětem agresivní. K dětem je pouštíme pod dozorem, aby si na sebe zvykli. Nikdy se nic nestalo,“ uvedla žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám