Hlavní obsah

Měl jsem strach, že mě zastřelí, řekl k vraždě seniora obžalovaný

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Případ vraždy 64letého muže, který se stal předloni na ústeckém sídlišti Dobětice, začal v úterý již podruhé projednávat Krajský soud v Ústí nad Labem. Před ním stanul 42letý Robert Tremel, na kterého policie přišla díky stopám DNA. Původně byl z činu totiž obžalovaný bývalý přítel dcery zavražděného, ten ale čin stále popíral. Nynější pachatel se přiznal. Stopy vraždy chtěl zakrýt výbuchem plynu, proto je obžalován i z obecného ohrožení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný Robert Tremel před senátem Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Tělo 64letého muže bylo nalezeno předloni 1. března v jeho bytě v sedmém patře panelového domu. Měl mnohačetná bodná poranění, ležel v tratolišti krve. Podle obžaloby měl přes 20 bodných ran. Vrah muži probodl plíce, žaludek, játra, slinivku a poranil další orgány.

„Mnohočetná bodná zranění se rozvinula v poúrazový šok a následovala smrt,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně Hana Řeháková s tím, že vražda byla spáchána zvlášť surovým způsobem.

Celou dobu jsem chtěl odejít, jen jsem se bránil.
obžalovaný

Tremel se k činu přiznal poté, co ho kriminalisté loni zadrželi. U soudu v úterý popsal spor se zavražděným. K tomu podle svých slov přišel na návštěvu, aby mu nabídl práci. Muži se bavili, popíjeli, hostitel Tremelovi ukazoval svou zbraň. Ta prý zůstala ležet v obýváku.

Pájka naštěstí nestačila

Pak se ale návštěva změnila v hádku a rvačku. Tremel byl prý napaden pěstí a pak i tyčí. Tu pak oběti sebral a několikrát s ní muže udeřil. Nakonec vzal nůž a začal bodat. „Celou dobu jsem chtěl odejít, jen jsem se bránil. Potom mi řekl, že tohle mě bude stát život, a šel směrem do obýváku. Měl jsem strach, že mě zastřelí,“ řekl u soudu Tremel.

Pachatel krátce po vraždě udělal vše pro to, aby svůj čin zamaskoval. Odnesl věci, kterých se dotýkal, pustil v kuchyni naplno hořáky a v blízkosti umístil pájku. Ta ale svou teplotou výbuch naštěstí iniciovat nemohla. Pokud by ale výbuch spustil jiný iniciační systém, odpovídal by podle znalců explozi 12 kilogramů TNT a byl by srovnatelný například s tragickým výbuchem plynu v Rožnově pod Radhoštěm.

Obžalovaný byl již několikrát trestán za majetkové činy. Byl zadlužený a potýkal se s vymahači dluhů. Další obžaloba za podvody ho čeká. Rozsudek by mohl padnout ve čtvrtek. Nyní mu hrozí až 20 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám