Hlavní obsah

V zásilce banánů do ČR bylo rekordních 100 kilo kokainu za miliardu korun

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

V zásilce banánů nalezených ve středu v pražském supermarketu byl kokain, jehož hmotnost přesahovala 100 kilogramů. Na dotaz Novinek to v pátek potvrdila mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková. Jde o historicky největší zásilku kokainu nalezenou v ČR.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Podle provedených expertíz můžeme nyní potvrdit, že se jedná opravdu o kokain. V zásilce ho bylo více než 100 kilogramů,“ řekla Kudláčková.

Podle ní byly prověřeny další zásilky pocházející ze stejné oblasti v celé ČR. „Nikde nebyly nalezeny další zásilky s drogami,“ konstatovala Kudláčková.

Policie ani celní správa nikoho kvůli drogám nezadržely. Další informace policie v tuto chvíli nechce zveřejnit kvůli probíhajícímu vyšetřování. Není zatím jasné, zda ČR byla cílovou zemí nebo jen tranzitní.

Černý trh přišel o miliardu

Jde nicméně o historicky největší zásilku kokainu zadrženou na našem území. „Zásilka navíc bude patřit na druhé nebo třetí místo co do objemu drog vůbec. Větší byly zřejmě jen dvě zásilky heroinu,“ doplnila mluvčí.

Pokud by se kokain namíchal do dávek, které se prodávají na ulici, vydělal by podle mluvčí dealerům přibližně miliardu korun. Záleželo by však na čistotě drogy.

O zásilce kokainu informoval ve čtvrtek večer server tn.cz s tím, že se našla v prodejně Lidl na pražské Zbraslavi. Výchozí zemí byla údajně Kolumbie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám