Hlavní obsah

Zvrhlík s rozepnutými kalhotami se v Praze přetahoval s obětí, omylem zazvonil na sousedy

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvěma případy pokusu o znásilnění se zabývali v minulých dnech pražští kriminalisté. Oba útoky na ženy mají na svědomí mladí muži. Jeden si vyhlédl oběť ve vchodu panelového domu, druhý v areálu pražské tržnice. Znásilnění naštěstí ani jeden z nich nedokonal.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladý muž se vrhl na ženu u vchodu do domuVideo: Policie ČR

 
Článek

První případ se odehrál 7. března v ulici Ulrychova. Osmadvacetiletá žena přicházela kolem půl šesté ráno ke svému domu, kam ji nepozorovaně sledoval 21letý mladík. Využil chvíle, kdy žena odemykala, a zaútočil. Na skutek byl již připravený – měl rozepnutý pásek a kalhoty.

„Na dívku zaútočil ve snaze dosáhnout svého za každou cenu. Při následné potyčce ale sám útočník nechtěně zavadil o domovní zvonky, čeho se paradoxně hlavně on zalekl natolik, že útoku zanechal a z místa utekl neznámo kam,“ informoval v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté zajistili stopy a kamerové záznamy a v pátek 13. si pro muže přišli. Obvinili ho z pokusu o znásilnění a zjišťují, zda se nedopustil dalších činů.

Přepadení na tržnici

Druhý případ se odehrál v noci na čtvrtek v Holešovicích. „Přibližně v půl jedenácté večer přijela 21letá dívka tramvají do zastávky Pražská tržnice. Odtud si chtěla cestu domů zkrátit přes tamní areál. Avšak jakmile vešla vraty do tržnice, přistoupil k ní mladík,“ popsal mluvčí policistů.

Následovala sprcha sprostých slov se sexuálním podtextem, kdy dívce popisoval své zvrhlé představy. Pak se na ni vrhl. Když se začala bránit, dal jí facku a pěstí do obličeje. Napadená z místa utekla, přitom ale zavolala policii.

Do tržnice za několik minut dorazila hlídka a útočníka vypátrala. Dvacetiletý cizinec byl také obviněn z pokusu o znásilnění; oběma mužům hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám