Hlavní obsah

Na nic si nepamatuji, řekl mladík, který měl srazit Michala Hrůzu k zemi

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Výpověďmi obžalovaných začal v úterý u Krajského soudu v Ostravě proces se dvěma mladíky, kteří loni v červenci ve Stodolní ulici v Ostravě napadli a těžce zranili populárního zpěváka Michala Hrůzu. Zatímco Nikos Agoratsios, který dal Hrůzovi facku, se k napadení přiznal, jeho bratranec Patrik Kaifáš, který zpěváka srazil k zemi a málem ho zabil, se prý na nic nepamatuje. Hrůzovi ale poslal omluvný dopis.

Státní zástupce popisuje okolnosti útokuVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Jako první u soudu vypovídal Agoratsios. Přiznal, že dal Hrůzovi facku. Zpěvák ho vyprovokoval tím, že chtěl zavolat policii kvůli tomu, že se jeho bratranec Patrik hádal se svou přítelkyní.

Mluvčí Krajského soudu v Ostravě k případu Michala HrůzyVideo: Aleš Honus, Právo

„Patrik chtěl zpátky k ní a já jsem ho nechtěl pustit, aby se nehádali. Hrůza pokřikoval, že zavolá policii. A tak jsem k němu přistoupil a dal jsem mu facku,“ řekl Agoratsios. Dodal, že vyprovokován byl i proto, že se Hrůza vyvyšoval. „Říkal: ,Vy nevíte, kdo já jsem´,“ dodal obžalovaný u soudu.

Jsem úplně zhroucený z toho, co se stalo
obžalovaný Kaifáš

Následně k otřesenému zpěvákovi přišel i jeho bratranec a zaútočil na něj již pěstí. „Mohlo to být asi patnáct vteřin po mé facce. Přišel za Hrůzou, dal mu jednu ránu do obličeje a to bylo vše,“ ukončil svou výpověď Agoratsios.

Možná padne rozsudek

Patrik Kaifáš u soudu odmítl vypovídat, a tak soudce jen přečetl jeho výpověď z přípravného řízení u policie. V něm pouze přiznal, že krátce před incidentem utrhl zpětné zrcátko u jednoho ze zaparkovaných automobilů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Patrik Kaifáš před ostravským soudem

„Na samotný útok na Michala Hrůzu si nepamatuji,“ řekl Kaifáš. „Strašně toho lituji, jsem úplně zhroucený z toho, co se stalo,“ dodal do policejního protokolu.

Právnička: Čekala bych větší pokoru

Právní zástupkyně manželů Hrůzových Iveta Végsöová, která požaduje po obžalovaných odškodné 2,6 miliónu korun, je podle svých slov zklamaná postojem obou mladíků. „Čekala bych větší pokoru,“ řekla.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mladíci přicházejí k soudu vlevo Nikos Agoratsios a Patrik Kaifáš

Naprosto odmítla tvrzení jednoho z obžalovaných, který u soudu řekl, že Michal Hrůza měl viditelné zranění ještě předtím, než došlo k napadení. „Je to nehorázná lež, ale je to jejich způsob obhajoby,“ řekla. Podobně reagovala i na slova o tom, že se před obžalovanými Michal Hrůza vyvyšoval.

„Musím říci, že pan Hrůza je i přes vážné zranění, které utrpěl, neuvěřitelně pokorný a nečiní si nárok na jakékoliv soudy a hodnocení a netěší se na žádné přísné rozsudky. O to více mne mrzí chladný postoj obžalovaných,“ řekla.

Hlavní líčení bude pokračovat v následujících dnech výpověďmi svědků a soudních znalců. Pokud se během hlavního líčení nestane nic mimořádného a obhajoba nebude žádat výslech zpěváka nebo další znalecké posudky, rozsudek by mohl být vyhlášen ještě v průběhu týdne.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám