Hlavní obsah

Vysočinou uháněl kamión bez kola

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné překvapení čekalo na dopravní policisty, kteří v závěru minulého týdne vyrazili na kontrolu na hlavní silniční tah od Jihlavy na Vídeň. V obci Dlouhá Brtnice totiž zastavili kamión bez kola. Šlo o český tahač s návěsem, kterému chybělo na poslední nápravě levé zadní kolo. Jeho řidič, 57letý muž, ho vezl uvnitř návěsu.

Foto: Policie ČR

Kamión jel bez jednoho kola

Článek

„Řidič užil k jízdě vozidlo, jehož technický stav bezprostředně ohrožoval bezpečnost provozu. Policisté přestupek zadokumentovali a odevzdali ho k projednání do správního řízení,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Proč neměl kolo namontované, šofér policistům nevysvětlil. Vzhledem k adrese dopravce v regionu lze předpokládat, že vůz v tomto stavu ujel desítky kilometrů. Následky ale budou citelné bez ohledu na délku trasy.

Foto: Policie ČR

Kamión jel bez jednoho kola

„Řidiči ve správním řízení hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a ztráta řidičského průkazu na dobu šest měsíců až jeden rok. Oznamovat budeme i dopravce, který se bude zodpovídat ze správního deliktu,“ doplnila mluvčí.

Jak popsala, pokud takový případ nastane, vůz se na místě odstaví a jeho vlastník je povinen zajistit buď odtah, anebo opravu.

Foto: Policie ČR

Kamión jel bez jednoho kola

Policisté z Vysočiny upozorňují, že se na kontroly kamiónů zaměří i v příštích týdnech a měsících. „Ukazuje se totiž, že řidiči nákladních vozidel stále častěji porušují zákonná ustanovení, která upravují bezpečnostní přestávky a dobu jízdy, a také vyjíždějí na pozemní komunikace s vozidly, který nesplňují požadavky na technický stav,“ upozornila Dana Čírtková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám