Hlavní obsah

Při požáru molitanových lůžek v Plzni zemřel muž

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jeden lidský život si ve středu ráno vyžádal požár domu v Plzni-Lobzích. V jednom z bytů začaly hořet matrace, ze kterých se valil toxický kouř. Uvnitř bytu se nacházel 51letý muž, který neštěstí ani po více než hodinové snaze hasičů a záchranářů nepřežil.

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru domu zemřel mužVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„V bytě v šestém patře došlo k požáru molitanových lůžek. Hasiči kvůli toxickému kouři zasahovali v dýchací technice. Uvnitř bytu našli v bezvědomí muže, kterého vynesli na chodbu, kde započali v resuscitaci,“ řekla Právu mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: Jan Švábek, Právo

Hasiči při zásahu v Revoluční ulici v Plzni.

„Naše posádka po příjezdu na místo v resuscitaci přes hodinu pokračovala. Muže už se ale bohužel oživit nepodařilo,“ uvedla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková. Podle dosavadních informací 51letý obyvatel neuhořel, ale nadýchal se toxických látek. Na místo byl povolán krajský koroner.

Požár vypukl po sedmé hodině ráno. Plameny se do dalších bytů nerozšířily. Samovolná evakuace podle Jakoubkové proběhla před příjezdem jednotek.

Případem se nyní zabývá policie. „Příčina i okolnosti jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedla tisková mluvčí plzeňské policie Hana Štefflová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám