Hlavní obsah

Turisté z Malajsie nakupovali v Pařížské ulici na padělané karty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třicet padělaných platebních karet přivezla do ČR trojice mladíků z Malajsie. Karty vedly k účtům lidí ze zámoří, mladíci na ně nakupovali to nejdražší zboží v pražské Pařížské ulici a v jejím okolí. Policisté, kteří je na konci minulého týdne zadrželi, u nich například našli dvoje hodinky v celkové ceně 1,35 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zajištěné karty a hodinkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Mladíci uvedli, že je k tomuto jednání vedla jejich tíživá finanční situace. Proto využili nabídky neznámých osob, které je vlastně do České republiky vyslaly. Mladíci tedy fungovali, pro zatím neznámé pachatele, jako takzvaní bílí koně,” popsal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Informace o každém provedeném nákupu posílali na kontaktní místo, jak je instruovali organizátoři.

Foto: Policie ČR

Zajištěné hodinky

V Pařížské ulici v centru Prahy sídlí obchody s luxusními světovými značkami oděvů či klenotů. Během krátké doby v nich stihli nakoupit zboží za pět miliónů korun. V mnoha dalších případech se o nákup pokusili, ale karta nebyla přijata.

Mladíci byli obviněni z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podvodu. Jsou ve vazbě a hrozí jim až na osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám