Hlavní obsah

Stádo divočáků na Štěrboholské radiále způsobilo hromadnou nehodu

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stádo divokých prasat vběhlo v noci na neděli pod auta projíždějící po Štěrboholské radiále v Praze. Při hromadné nehodě se zranili dva lidé, poškozeno bylo několik aut.

BEZ KOMENTÁŘE: Divočáci na Štěrboholské radiále způsobili hromadnou nehoduVideo: Novinky

 
Článek

"Prasata nám vběhla přímo pod auto. Bylo to strašně rychlé," řekl Novinkám jeden z účastníků nehody. Podle něj byli divočáci čtyři. Tři z nich zemřeli na místě, čtvrtý pravděpodobně utekl.

Nehoda se stala okolo půl jedné ráno. V obou směrech Štěrboholské radiály vběhla pod kola projíždějících aut divoká prasata. Ve směru na Černý most havarovalo jedno osobní auto, v opačném směru pak havarovala minimálně tři vozidla. Další vozy byly poškozeny jen lehce a většinou pokračovaly dále v jízdě.

Ve směru do centra se navíc při nehodě zranil jeden z řidičů a spolujezdkyně. Pro oba zraněné musela zamířit záchranná služba.

Policisté museli silnici ve směru do centra zcela uzavřít. Přivolaní hasiči zajistili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Silnici pak provizorně uklidili, aby mohli policisté zprůjezdnit alespoň jeden jízdní pruh.

Před místem nehody se okamžitě vytvořila dlouhá kolona. Po zhruba 20 minutách ale policisté Štěrboholskou radiálu ve směru do centra alespoň částečně zprůjezdnili.

Následky nehody likvidovali policisté několik hodin.

Výši vzniklé škody policie vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám