Hlavní obsah

Mladíka na Liberecku postřelili a brutálně zmlátili

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Policejní hlídky vyjely v noci na pondělí do Českého Dubu na Liberecku, kde jim byl nahlášen hledaný muž. Toho se podle svědků snažil chytit devatenáctiletý mladík, kterého hledaný postřelil. Útočník poté utekl. Mladíka pak někdo brutálně napadl.

BEZ KOMENTÁŘE: Restaurace, před kterou se stříleloVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál před půlnocí v restauraci Koruna. „Když se dal útočník na útěk, Radek se ho pokusil zastavit. On se mu ale vysmekl. Ještě předtím ho dvakrát zasáhl plynovou pistolí z bezprostřední blízkosti do hlavy,“ řekl Novinkám otec napadeného mladíka.

„Když po něm vystřelil z plynovky, vypadla mu na zem ještě druhá zbraň, ostrá,“ uvedl jeden ze svědků incidentu, který si nepřál být jmenován.

Na místo už mířily policejní hlídky z nejbližšího okolí. „Začali křičet, ať si okamžitě lehneme na zem, což jsme udělali. Útočník toho ale využil a vchodem přes terasu utekl z hospody pryč. Pak nasedl do auta,“ uvedl svědek.

Podle informací z místa muži zákona několikrát vystřelili do vzduchu. Hlídka se samopalem následně střílela také po ujíždějícím autě. Pachateli se podařilo ujet a policisté po něm pátrají.

Oslavovali narozeniny

„Policisté znají totožnost podezřelého, je jím 34letý muž z Libereckého kraje. Není vyloučeno, že je ozbrojený. V současné době provádí policisté opatření, která by vedla k jeho vypátrání a zadržení,” uvedla kolem poledne mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Podle informací Novinek devatenáctiletý mladík při střelbě z plynové pistole utrpěl jen lehké zranění. Asi o dvě hodiny později ho ale někdo brutálně napadl. Není zatím jasné, jestli to souvisí se střelbou.

„Muž utrpěl těžký otřes mozku, poranění obličeje a je v polovědomí. Personál nemocnice navíc obtěžují jeho dva asi společníci, kteří si ho chtějí odvézt do domácího léčení. To ovšem není možné,” řekla Novinkám mluvčí nemocnice v Liberci Barbora Silná. Později vyšlo najevo, že jeden z mužů je otec mladíka.

„Vůbec nechápu, proč takoví lidé lezou do hospody. Oslavoval jsem původně své 52. narozeniny a nakonec jsem rád, že jsem nepřišel o kluka,“ uzavřel otec napadeného mladíka.

Reklama

Výběr článků

Načítám