Hlavní obsah

Opilý kriminalista boural na Břeclavsku

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) prověřuje dopravní nehodu, jejímž účastníkem byl kriminalista z Břeclavi. Policista, který je stále ve služebním poměru, byl navíc opilý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Prověřovaná událost se stala v sobotu 17. ledna kolem jedné hodiny v noci na cestě z Břeclavi do Valtic. Podle zjištění Práva hasiči nemuseli nikoho z vozu vyprošťovat. Jediné osobě, která byla v době jejich příjezdu na místě, pomohli z auta lidé z jiného vozu, které po silnici projíždělo.

Jednalo se o kriminalistu, který měl při následné dechové zkoušce nadýchat 1,6 promile. Přivolaným policistům ale vypověděl, že auto neřídil. Případ proto hned převzali lidé z Generální inspekce bezpečnostních sborů. Šetření GIBS potvrdila mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Zůstává ve službě

„Bude nutné počkat na vyjádření soudních znalců. Teprve pak lze očekávat naše rozhodnutí. Může to trvat i měsíce,“ uvedla mluvčí. Policista je dále ve služebním poměru, podle ředitele jihomoravské policie Leoše Tržila je pro personální opatření nutné nejprve zjistit, zda automobil skutečně řídil.

Policistu pod vlivem alkoholu přistihli břeclavští policisté také loni. Při odjezdu z Velkých Bílovic kontrolovali ředitele policie Ústeckého kraje Tomáše Landsfelda. Dechová zkouška ukázala bezmála 0,6 promile alkoholu, který ředitel označil jako zbytkový. Policejní prezident jej za to potrestal půlročním zákazem řízení motorových vozidel a pokutou 16 000 korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám