Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič dostal 5,5 roku za smrt spolujezdkyně, která zemřela při honičce s policií

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Na 5,5 roku do vězení poslal ve čtvrtek plzeňský soud Jiřího Manycha (33) za dopravní nehodu při honičce s policií, při které zemřela jeho o devět let mladší spolujezdkyně. Obžalovaný muž seděl za volantem pod vlivem pervitinu a neměl ani řidičák. Verdikt není pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný přichází ke krajskému soudu. Archivní videoVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

„Obžalovaný se doznal jak z nezaplacení útraty na benzínové pumpě, tak i k tomu, že se snažil policejním hlídkám ujet,“ konstatoval předseda senátu Miroslav Mlčák.

Manycha policisté pronásledovali 28. prosince 2013, když ujížděl od benzínové pumpy v Plzni Křimicích bez placení. Se Škodou Felicia bez registračních značek si to nejprve zamířil do centra města. Pak vozidlo otočil směrem na Vejprnice. To už měl v patách několik policejních hlídek. Městem se hnal stokilometrovou rychlostí, auta předjížděl přes tramvajový pás. Na výzvy k zastavení nereagoval.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Na okraji města dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk, přejel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím Peugeotem 306. Odmrštěná felicie ještě narazila do policejního vozu. Manychova spolujezdkyně zemřela na místě, další tři lidé včetně jednoho policisty skončili v nemocnici.

Před soudem Manych uvedl, že nejdříve auto zastavit chtěl. Na naléhání spolujezdkyně, aby jel dál, si to prý ale rozmyslel. „Bála se, že mě zatknou, protože jsem byl trestaný,“ řekl obžalovaný muž. Svoji vinu nijak nezpochybňoval. „Lituji, co se stalo. Už to ale nevrátím zpět,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám