Hlavní obsah

Sprejeři ve stanici zablokovali vlak, po cestujících házeli kameny

– Brno
Novinky, lsi

Neobvyklý případ vandalství vyšetřují policisté na Brněnsku. Sprejeři v úterý večer ve Zbýšově zastavili pomocí bezpečnostní brzdy osobní vlak a pomalovali ho před zraky železničářů i cestujících, informovala brněnská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Foto: Policie ČR

Posprejovaný vlak

Článek

„V úterý těsně po dvacáté hodině přijali policisté oznámení od vlakové čety osobního vlaku, který jel z Křenovic na brněnské Hlavní nádraží, že v zastávce Zbýšov neznámý pachatel zatáhl za záchrannou brzdu, čímž zabránil rozjezdu vlaku ze stanice,“ popsala policejní mluvčí.

Pachatel pak ze soupravy vystoupil a s dalšími osmi komplici posprejovali vagóny. Na železničáře a cestující, kteří se jim snažili v ničení vlaku zabránit, pak ještě házeli kameny. Z místa utekli. Podle policie to byl první podobný vandalský útok na jižní Moravě.

Foto: Policie ČR

Na vlaku se sprejeři vyřádili.

„Vlak byl posprejovaný barvou na ploše přibližně 90 metrů čtverečních, předběžně vyčíslená škoda na soupravě je asi 45 tisíc korun,“ uvedla Vedrová.

Policisté žádají svědky události, aby jakékoli informace vedoucí k odhalení pachatelů oznámili na linku 158. „Za přečin poškození cizí věci hrozí pachatelům až jeden rok odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám