Hlavní obsah

Muž si při hraní se zbraní prostřelil hlavu, doma v Praze měl i granát a kulomet

Novinky, ok, jap
Praha

Na svou neopatrnost při manipulaci se zbraní doplatil v noci na úterý muž z Prahy. Zbraň totiž vystřelila a vážně ho poranila. Přivolaní policisté u něj doma našli další zbraně a neaktivní granát.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se při manipulaci se zbraní postřelil do hlavyVideo: Novinky

 
Článek

Záchranná služba a policisté vyjeli do ulice Kusého v Bohnicích kolem 21.30 hod. Po příjezdu na místo zjistili, že muž se postřelil sám. „Utrpěl průstřel hlavy a v době příjezdu hlídek byl v péči záchranářů,“ řekl novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

„Pětatřicetiletý muž byl s úrazem hlavy ve vážném stavu převezen sanitkou do nemocnice na pražských Vinohradech,“ uvedla mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Policisté při ohledání bytu našli další asi dvě desítky zbraní. „Dvě třetiny byly krátké zbraně, jedna třetina dlouhé zbraně. Mezi nimi také kulomet a granát, kvůli kterému se uvažovalo o evakuaci obyvatel,“ doplnil Hulan.

Přivolaný pyrotechnik však zjistil, že granát je neaktivní, evakuace proto nebyla potřeba. Muž nemá zbrojní průkaz, a je tak podezřelý z nedovoleného ozbrojování. Podle předběžných informací dělal z nefunkčních zbraní funkční.

„Zbraně odvezli policisté, granát pyrotechnik. Nyní se bude zkoumat, zda zbraněmi nebyl spáchán nějaký trestný čin,“ shrnul mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám