Hlavní obsah

Rodina Brita, který se ztratil na pražském flámu, si stěžuje na práci policie

Právo, Josef Koukal
Josef Koukal

Karl Law (34) z Velké Británie přijel do Prahy zapíjet bratrancovu svobodu. Po několikadenním flámu ale nedorazil předminulý víkend do hotelu a zmizel neznámo kam. Rodina si teď stěžuje, že po něm pražská policie nepátrá dostatečně intenzivně.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Brit

Článek

„Měli by dělat víc! Je to divné,“ stěžuje si na Facebooku Karlova 14letá sestra Hannah. Příbuzní si také stěžují, že nemají dost informací z průběhu pátrání.

„Proti tomu, že by pražští policisté jakkoliv nespolupracovali s rodinou, nebo dokonce po pohřešovaném nepátrali, se musíme důrazně ohradit,“ uvedl v prohlášení, které má Právo k dispozici a které bylo předáno i britským médiím, mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Kriminalisté prvního policejního obvodu dělají maximum, aby tohoto muže vypátrali v co nejkratší době,“ podotkl mluvčí.

Konzumoval drogy

Podle zjištění policie Karl několik dní nepřetržitě pil a konzumoval drogy. „Tuto skutečnost ale oznamovatelé při podání oznámení o pohřešování pražským policistům nesdělili. Přitom se ale jedná o velice podstatnou věc, kterou se kriminalisté dozvěděli až následně od svých britských kolegů,“ uvedl Hulan.

Karl byl podle policie naposledy viděn v neděli 16. listopadu na Palackého náměstí a o den později v okolí Národního divadla. Pokaždé působil opile a zmateně. Rodina na sociálních sítích tvrdí, že Law byl naposledy spatřen v noci ze soboty na neděli okolo třetí ráno u baru Maxim v Melantrichově ulici.

Jenže podle policie se sami kamarádi, kteří jeho zmizení oznámili, až dodnes neshodli, kde vlastně pohřešovaného viděli naposledy. Při výsleších uvedli jako místo posledního Karlova výskytu hned několik podniků, které jsou od sebe poměrně vzdálené.

Hulan také odmítl, že by pražská policie s rodinou nemluvila. „Zmiňovanou nekomunikativnost jednoznačně vyvrací také fakt, že kriminalisté prvního policejního obvodu každodenně, včetně víkendů, informují o výsledcích pátrání pracovníky britské ambasády, což je v takových případech standardní,“ zdůraznil mluvčí.

Pitky v centru Prahy, na níž se loučil se svobodou Karlův bratranec Lee Cross (41), se zúčastnilo třináct Britů. Plánovanou svatbu zatím rodina s ohledem na Karlovo zmizení zrušila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám