Hlavní obsah

Ženě během šesti let záhadně zemřely tři děti, policie ji stíhá

Právo, mhr
Olomouc

Podivná úmrtí dětí - novorozeňat jedné ženy vyšetřují olomoučtí kriminalisté. Za posledních šest let jí měli zemřít hned tři potomci. Šetření začalo po úmrtí posledního z nich.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté již ženu obvinili z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Právo o tom v pondělí informovala krajská policejní mluvčí v Olomouci Marta Vlachová.

Původně se podle ní jevilo nedávné úmrtí ženina dítěte jako nešťastná náhoda. „Vypadalo to, že zemřelo v důsledku takzvaného syndromu náhlého úmrtí kojence. Objevily se však pochybnosti a při šetření přišli vyšetřovatelé na to, že se žena měla na smrti novorozence podílet,“ uvedla mluvčí, přičemž odmítla s ohledem na vyšetřování sdělit, jakým způsobem se tak mělo stát.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kriminalisté podle ní zjistili, že se v případě podezřelé matky nejedná o první úmrtí kojence a začali se zabývat i okolnostmi dalších případů. Podle informací Práva jí v minulosti zemřely dvě několikaměsíční děti. „Bližší okolnosti zatím nelze vzhledem k probíhajícímu šetření sdělit,“ dodala Vlachová.

Mladá žena pochází podle zjištění Práva ze Slovenska, v Olomouckém kraji žila na ubytovnách. Má údajně ještě jedno dítě, které žije se svým otcem. Její stíhání probíhá na svobodě. Hrozí jí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám