Hlavní obsah

Muž v Brně utekl před policisty a schoval se v záchodové míse

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnská policie v sobotu odpoledne pátrala po muži s psychickými problémy. Poslední svědectví poskytl člověk, který spatřil osobu brodící se přes Svitavu. Vzápětí policisty kontaktovali vystrašení lidé se slovy, že jim do bytu vnikl neznámý člověk bez bot a zamkl se v koupelně. O události informoval ve středu mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Článek

Policisté zamířili do nově rekonstruovaného bytu v centru Brna. Muž za dveřmi koupelny nekomunikoval, proto ji policisté násilím otevřeli.

„Hlídce se naskytl poněkud nezvyklý pohled. Muž měl nohy ve vzduchu a hlavu v záchodové míse. Do té navíc proudila voda z přívodní hadičky od pračky. Agresivního muže nakonec hlídka udolala za použití taseru a mohla jej předat do péče lékařů,“ sdělil Šváb.

Motiv jednání muže je podle mluvčího neznámý.

„Muž byl nezvladatelný a agresivní. Standardní donucovací prostředky, jako jsou domluvy, páky ani chvaty, nepomohly. Jediná možnost, kterak situaci vyřešit, bylo použití taseru,“ vysvětlil Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám