Hlavní obsah

Opilý řidič v Brně ujížděl strážníkům, po nehodě se snažil ukrýt v křoví

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Fiat řítící se vysokou rychlostí v husté zástavbě upoutal pozornost brněnských městských strážníků. Ti se ho pokoušeli zastavit, ale řidič opět zrychlil. Nakonec řízení vozu nezvládl a havaroval, strážníkům se poté pokoušel schovat v křoví. Při zatýkání se ukázalo, že muž řídil pod vlivem alkoholu, informoval v úterý mluvčí brněnských strážníku Jakub Ghanem.

Opilý řidič ujíždel v BrněVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Zběsile jedoucí auto spatřili strážníci při obchůzce v brněnské městské části Černovice.

„Člověka sedícího za volantem vozu nepřiměla zpomalit hustá zástavba, a dokonce ani průjezd křižovatkou úzkých ulic Cornovovy a Bolzanovy,“ uvedl Ghanem.

Městští policisté se okamžitě vydali pronásledovat auto, kterým hazardér ujížděl. V jednu chvíli se jim vůz ztratil z dohledu. Na pomoc však přispěchal svědek, jenž strážníkům ukázal směr, kudy vůz značky Fiat ujížděl.

„Hlídka na jeho radu pokračovala směrem k Havraní ulici, kde zahlédla běžícího muže, jenž se snažil ukrýt v křoví, a po dalších několika desítkách metrů jízdy spatřila i nabouraný fiat,“ popsal průběh zásahu mluvčí strážníků.

Městští policisté jedenačtyřicetiletého muže dopadli a přivolali další hlídku, která měla prověřit, zda při nehodě nedošlo k zranění dalších osob. „To se naštěstí nepotvrdilo,“ ujistil Ghanem.

Dopadený muž se potom přiznal, že automobil skutečně řídil a že před jízdou popíjel šampaňské. Při dechové zkoušce nadýchal 1,7 promile.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám