Hlavní obsah

Chlapec vjel na kole pod auto, nohama prorazil přední sklo

Právo, plk
Frýdek-Místek

Jedenáctiletý chlapec, který jel na kole, se zranil ve středu ráno při střetu s autem ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na Frýdecko-Místecku. S poraněnýma nohama skončil ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo krátce před půl osmou ráno na křižovatce Zámecké ulice. „Cyklista vyjížděl z boční silnice a při manévru se střetl s vozidlem, načež došlo ke srážce,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Potvrdil, že chlapec si při nehodě zranil nohy.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla rozbil nezletilý cyklista při nárazu čelní sklo automobilu a zůstal po nehodě ležet na přední kapotě s nohama v kabině vozidla.

Byl přepraven vrtulníkem

„Chlapec byl při vědomí a komunikoval. Po provedení prvotního zajištění pacienta a naložení krčního límce jej záchranáři spolu s hasiči přenesli mimo vozidlo a uložili ho na podtlakovou matraci,“ sdělil s tím, že prvotní vyšetření ukazovalo na zranění dolní končetiny. Vyloučit však nebylo možno ani další poranění.

„Po provedení ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče byl chlapec vrtulníkem přepraven na urgentní příjem fakultní nemocnice,“ doplnil Humpl. Kdo střet zavinil, nyní prošetřují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám