Hlavní obsah

Piju víno a najednou vidím ženu na jezu, volal muž na policii. Dotyčná byla doma

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Místo klidného večera vyrazili v neděli po jedenácté hodině večer policisté a záchranáři na Semilsku do ostré akce. V telefonátu na lince 158 se ozval mužský hlas, který oznámil utonutí ženy. Nakonec se ukázalo, že jde o špatný vtip a jednatřicetiletý volající si již vyslechl obvinění ze dvou trestných činů.

Audio: Muž zbytečně zalarmoval složky IZS Video: Policie ČR

 
Článek

„Já tady sedím, piju víno a najednou vidím nějakou ženskou tady na jezu. Já nevím, co s tou ženskou mám dělat. Já ji nemůžu najít, chápete to,” volal rozrušený oznamovatel na tísňovou linku.

„Muž volal dvakrát, jednou na linku 158 a podruhé na 112. V telefonu byl velmi hysterický a policistům popisoval, že seděl na břehu řeky Jizery v obci Přepeře a přímo před ním skočila do vody známá, která tam byla s ním,“ uvedla liberecká krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Na místo vyrazily hned tři policejní hlídky, hasiči z krajského města a dvě osádky záchranky. „Pátrání bylo neúspěšné a zhruba půl hodiny po půlnoci byla akce ze strany záchranných složek ukončena. Při samotné pátrací akci jsme měli velice složitou práci i s oznamovatelem skutku. Neustále měnil výpověď, přestával spolupracovat a nakonec chtěl odejít,“ poznamenala Suchánková.

Měl tři promile

V době, kdy hasiči pátrali po ženě v korytu řeky, se policisté vypravili do místa bydliště údajně utonulé. A ta byla k jejich překvapení v pořádku doma. Podle Suchánkové bylo zbytečně nasazeno víc než třicet záchranářů.

„Policisté muže zadrželi a ten jen velmi nerad putoval na policejní oddělení. Vzhledem k tomu, že byl agresivní, museli proti němu použít donucovací prostředky. Teprve po použití hmatů a chvatů se muž podvolil nastoupit do policejního auta. Policisté u něj rovněž provedli orientační dechovou zkoušku, a to s výsledkem 3,14 promile,“ dodala mluvčí Suchánková.

Za šíření poplašné zprávy a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu může soud muži vyměřit trest až tří let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám